29.9.07

פרויקט קומפוסט במעונות

היום פטישים עמלים הדהדו לאורך ולרוחב מעונות ריפקין (טכניון תחתון?). יואל, הרכז הירוק, דן ולאון, רכזים חברתיים-ירוקים פקולטיים, החלו בבניית מתקני קומפוסט אשר יספק דשן משובח לגינה העתידית במקום.



המיקום

אי שם, במקום נפלא במעונות ריפקין, לצד הגשר ומתחת לעץ חרוב הוקמו שלושה מיכלים.

הכלים

פטישים, מברגים, עץ וחזון.

איך מכינים קומפוסט?

מבשלים, אוכלים, ממיינים וזורקים לקומפוסט.

מה מותר לשים בערמה?

קליפות של פירות (גם פירות רקובים), ירקות וביצים, גרעינים.
שאריות לחם ומוצרי חיטה (כגון פסטה, לחם, אורז, ירקות, פירות ... שמיצו את חייהם), חומוס, שאריות קפה ותה (בלי הסיכה שבתיון).

שאריות של תבשילים שלא מכילים בשר/חלב:
- אורז, חומוס, שעועית, תפוחי אדמה.
- קליפות ביצים.
- עלים יבשים או רטובים.
- עציצים שכשלו (ללא בסיס הפלסטיק).

מה אסור לשים?

לא לשים שאריות בשר או שאריות חלב!!
לא לשים שאריות עוף, בקר, בקר נמוך, פגרים, דגים.
לא לשים נייר, פלסטיק, זכוכית, מוצרי אלקטרוניקה, נורות, שקיות, כלים חד פעמיים, כלים רב פעמיים, שאריות צבע, מוצרי אינסטלציה, שאריות מוצרי היגיינה..

וזה עוד לא הכל...


כמו כן אנו מעוניינים להקים גינות אורגניות לשימוש דיירי המעונות, מידע נוסף בהמשך.

למעוניינים לקבל עוד חומר על קומפוסט או לשאלות אחרות בנושא נא לפנות לדן:
sdansp@gmail.com

עוד מידע מועיל


















אין תגובות: